Puma Golf NXT Crafted: Golfskor blir inte skönare än så här

Publicerad 2024-03-05 21:01 av

Utseendet är viktigt när du ska köpa ett par nya golfskor, men det är är låg vikt, passform och framförallt komfort som gör att du kommer att älska dina nya golfskor. Nya Puma Golf NXT Crafted är en golfsko att älska. Med klassisk stil och moderna material.

Med sina rötter i sportens värld, sin kunskap om material och vilja att förändra golfstilen har Puma snabbt blivit ett favoritmärke bland golfare när de väljer golfskor. Nu släpper Puma Golf den nya modellen NXT Crafted som är en blandning av tradition och hi-tech.

Låt oss börja med komforten eftersom det är den absolut viktigaste egenskapen i ett par golfskor. Komforten är som bäst när du inte märker av den, när skorna bara finns där utan att du irriterar dig på något. Grunden till hög komfort är bra passform, och här är Pumas långa erfarenhet av att tillverka skor för fötter i rörelse helt avgörande. Lästen i Puma NXT Crafted är tajt runt hälen och där foten är som bredast, men runt tårna och mellanfoten finns det mer plats så att foten kan röra sig fritt.

Del två för en skön komfort är en bra dämpning. I NXT Crafted använder Puma materialet Ignite i mellansulan, ett material som Puma utvecklade för sina löparskor och som anpassats till golfskor för att ge rätt stadga och dämpning. I en golfsko vill du ha dämpning som är anpassad för ett gångsteg och inte ett löpsteg, alltså lite mjukare dämpning. Det räcker dock inte bara med ett mjukt material, dämpningen måste ge tillbaka energi i varje steg för att fötterna inte ska bli trötta. En golfrunda består trots allt av runt 10 000 steg.

Del tre för komfort i en golfsko är hur skon byggs runt hälen. Notera rundningen runt hälen på NXT Crafted som gör att foten sitter fast i skon, en rakare bakkappa leder lätt till skavsår. Lägg till mjuk stoppning i kragen och en stabiliserande hälkopp på utsidan runt hälen och du har en sko som sitter tajt på ett skönt sätt.

Ovandelen är tillverkad av syntetläder med en riktig lädersadel vid snörningen. Syntetläder för att det ger bra stadga, är lätt att sköta om och står emot väta. Lädersadel för att ge extra stabilitet runt mellanfoten. Och för att det är så snyggt.

Sulan har ett organiskt mönster av fasta dobbar för att ge bra fäste i alla riktningar. Det är dessutom lite glesare mellan dobbarna för att de ska sjunka ner i gräset och ge det fäste som krävs för att bevara kraften i en golfsving, men också för att löst gräs inte ska fastna i sulan och göra skorna jobbiga att hålla rena. En riktigt bra sak med nya NXT Crafted är att den vita mellansulan har försetts med SoleShield. Det är en tunn hinna som täpper till porerna i materialet så att smuts inte fastnar. Bara att torka av skorna med en fuktig trasa efter rundan och de är som nya igen.  

Vilken färg väljer du av nya Puma NXT Crafted?