Välja rätt resefodral till golfbagen

Publicerad 2024-03-05 21:08 av
Välja rätt resefodral till golfbagen

Välja rätt resefodral till golfbagen.

Nu när golfsäsongen börjar lida mot sitt slut är det många golfare som gärna förlänger säsongen med en golfresa till värmen. Vi tänkte här tips om lite saker att tänka på inför golfresan.

När du packar inför golfresan gäller det att packa ekonomiskt så att du får med dig allt du behöver utan att behöva betala extra för bagaget. Valet av resefodral till golfbagen kan därför vara avgörande för hur många väskor du måste ta med dig på resan. 

Vad är skillnaden mellan ett lite billigare resefodral och ett dyrare fodral? Vi vill här dela med oss av lite tips att tänka på när du ska väljer bland våra resefodral.

Det första man ska tänka på är hur stor är golfbagen som jag ska få plats med i resefodralet?
Alla våra fodral rymmer en vagnbag eller en bärbag men inget av fodralen rymmer två golfbagar. Anledningen till detta är att flygbolagen inte accepterar storleken på resefodralen som rymmer fler än en golfbag.

Vad är skillnaden mellan ett lite billigare resefodral golf och sett lite dyrare? En av skillnaderna är hur mycket av fodralet som är vadderat. Det vanliga är att resefodral till golfbagar är vadderade i toppen för att skyddar huvudet på klubborna. Ett lite dyrare fodral har även vaddering runt hela golfbagen vilket ger ett kraftigare skydd mot stötar. De dyrare fodralen är även tillverkade i ett tjockare och slitstarkare material vilket skyddar bättre mot förslitningsskador. Även ifall man har investerat i ett resefodral till golfbagen kan man ha otur med att något gott sönder under själva transporten. Viktigt att komma ihåg då är att anmäla skadan till resebolaget så de får möjlighet att ersätta med ett nytt resefodral golf.

När du packar dina saker gäller det att ta till vara på allt utrymme för att spar vikt och pengar. Fyll därför dina golfskor med små saker som strumpor och underkläder för att frigöra mer utrymmer och åt golfkläderna. Om du rullar ihop golfkläderna istället för att vika de tar de mindra plats och du kan på så sätt packa lättare. Har du plats över i resefodralet för golfbagen kan du lätt fylla detta med golfkläder och golfskor så länge inte vikten överstiger det tilllåtna. Det kan då räcka med att bara resa med handbagage och resefodralet till golfbagen. Viktigt är då att du har koll på hur mycket vikt du får ta med dig på resan för annars kan det bli dyrt när du måste betala för övervikt på flygplatsen. 

Vi hoppas att dessa tips har gjort det lite lättare inför er golfresa, Trevlig resa 😊