Vi välkomnar nu Lyle and Scott golfkläder

Publicerad 2024-03-05 20:41 av

Lyle and Scott grundades 1874 i den skotska byn Hawick av William Lyle och Walter Scott. I mer än 140 år har Lyle and Scott tillverkat kläder av högsta kvalité. De blev framför allt kända för sina otroligt populära lammullströjor med deras signatur logo den gula ordern på bröstet. Denna tröja fick en stark koppling till golfen men det dröjde ända till 1960-talet innan Lyle and Scott började tillverka en kollektion enbart med golfkläder.

Den gula örnen blev snabbt populär bland golfare och många av våra mest kända golfare har under åren burit golfkläder med den gula örnen på bröstet och nått stora framgångar på golfbanan. Gary Player, Tony Jacklin, Greg Norman and Ian Baker-Finch är några som har använt sig av Lyle and Scotts golfkläder. Greg Norman och Ian Baker-Finch vann British Open 1986 och 1991 med den gula örnen på bröstet.

Vi är nu väldigt glada över att kunna presenter Lyle and Scott golfkläder som ett nytt varumärke bland våra golfkläder herr. Kollektionen består av klassiska golftröjor i en mjuk och fin merinoull som lätt går att tvätt i tvättmaskinen. Golftröjan kommer fin både med v-hals och med dragkedja i halsen vilket gör den lättare att reglera kroppsvärmen. Bland golfkläderna från Lyle and Scott hittar du även en mycket populär pikétröja som är tillverkade i en bomull och polyester blandning där man mixar det bästa från två världar. Bomullen har man för att ge en mjuk och skön känsla som bara bomull kan ge men ska du använda pikétröjan som golfkläder vill du även ha funktionen från polyester som gör att pikétröjan andas och håller dig torr.

Lyle and Scotts logo är en gul lite örn som alltid hänger med på alla golfkläder som märkets signatur. Ett stiltips till dig som gillar Lyle and Scotts golfkläder är att plocka upp den gula färgen och matcha den med någon snygg accessoar i samma färg, som till exempel en snygga golfhandske från G/Fore.